25 янв. 2019 г., 00:24

Подготовка 

  Поэзия
669 0 0

Там, във Върбова гора, подготовка закипя.
Залови се Горската бригада

с тежката задача, зимата да стяга.
По дървото ту нагоре, ту надолу

закатери се Катина,

катеричка работлива,

жълъдчета да събира

за приятели и за роднини.
Със слама, семена и клони,

в събирането се включи зайчето Зоуи.
Таралежа Бочко със своите бодли,

лагера на Горската бригада с плодове снабди.

И накрая, вярвам всички знаят, зимен сън кой спи?

Мая – мечката кафява, с мед другарите свои снабди.

© Ивелина Караджова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Горската бригада »

16 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??