25.01.2019 г., 0:24 ч.

Подготовка 

  Поезия
670 0 0

Там, във Върбова гора, подготовка закипя.
Залови се Горската бригада

с тежката задача, зимата да стяга.
По дървото ту нагоре, ту надолу

закатери се Катина,

катеричка работлива,

жълъдчета да събира

за приятели и за роднини.
Със слама, семена и клони,

в събирането се включи зайчето Зоуи.
Таралежа Бочко със своите бодли,

лагера на Горската бригада с плодове снабди.

И накрая, вярвам всички знаят, зимен сън кой спи?

Мая – мечката кафява, с мед другарите свои снабди.

© Ивелина Караджова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Горската бригада »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??