6 июл. 2020 г., 09:49

Поема за един ангел 

  Поэзия » Оды и поэмы, Другая
943 2 0

 

И къде са твоите крила??
Къде е тази чистота сияйна,
за която в митове съм слушал,
в приказки омайни?

 

О да, ти си самата красота,
пролетта завижда ти на тебе,
жадно търсят формата ти всички,
от сляпа вяра завладени...

 

Но аз усещам те сега,
пред теб застанал съм и виждам,
не, не мога да се спра,
отвратен съм и подтиснат!

 

Къде са твоите крила,
за които все говорят,
къде е твоята звезда,
за която толкова се борих?

 

Къде е тази красота,
за която всичко бях готов да сторя,
къде е тази светлина,
която мрака щеше да пребори?

 

Къде са твоите крила,
които чаках, търсех да обгърна,
да почуствам и да падна,
свободата си прегърнал?

 

А?
Къде са тез прехвалени криле,
които търсех в синьото небе?
Цял живот!
Сънувайки, живеейки,
мразейки, копнеейки...
Защо ли вече не мечтая, не сънувам,
защо ли чуствам се излъган?

 

Николай Цветинов (Meddle), 2009

Между Демони и Божества (XXII)

© Николай Цветинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??