утеха има само в тишината
тишина нейде в самотата
мъгливи спомени и силуети
отколе мъртвите поети
помрачените ъгли
сивите поеми
Това ли е човекът?
криещ се зад думите
Там ли е човекът?
В тъмнината?
бледен, пепеляв
безплътен, изоставен
реещ се сред вятъра
спящ в леглото на мъртвец
рисуващ черно-белите картини
като отшелник в театър
представление
което никога не свършва
Дали намери той покой?
© Михаела Ангелова Все права защищены