19 мая 2012 г., 01:34

Поетичен дом 

  Поэзия
718 0 4

Ключът към неизвестното е скрит
в представите да бъдеш без окови.
С това, което имам аз, съм сит.
Сърцето ми жадува нещо ново.
Наситих се на всеки нов сезон
и време е да си измисля пети.
С мечтите си ще построя и дом,
но той ще бъде само от куплети.
Добре дошъл е в него всеки гост,
замръкнал сред любов несподелена.
Със стих ще му извадя тази кост,
заседнала в сърцето му ранено.
В студа ще топля с парещи слова,
а с истина ще храня всички гладни.
Но не припарвайте до моята тъга.
Домът тогава върху вас ще падне.

 

© Мартин Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??