13 мая 2020 г., 10:10

Поетична трилогия ''Мътни дни'': Карантинен зов 

  Поэзия » Философская, Гражданская
557 0 4

             Карантинен зов 

Сърцата ни изпълнени със злоба,

душата ни - със пъстра самота,

вече плащаме си поредната глоба

за нашата проклета суета .

 

Сърцата ни се разтуптяват,

стомасите къркорят,

ресторантчета и барове май ще се затворят.

Човека и природата отново ли ще спорят?

 

Някои ни казват да си стоим вкъщи,

други на чист въздух искат да излязат.

''Не излизайте!'' - генерала мрачно се намръщи.

Всички ли трябва домовете си да пазят?

 

И млад, и стар - обгърнати от страх,

докато невежи тръгват да се запасяват

с храна, вода, тоалетна хартия и перилен прах.

Но силни ли са, всички ще се справят.

 

Болест коварна света ни жестоко прегърна.

А защо да плачем или да ревем?

Навсякъде, когото и да зърна - 

ако не от мор, от наглост ще умрем.

 

Но свидния ми дом, свидната ми книга,

милите ми спомени, милите ми близки,

последния ми прочит, последната ми снимка...

на финалната права с финална усмивка...

 

Сълзите кротко парят по нашите страни,

за наши ближни медици всичко правят,

но това дали ще ги спаси?

За надежда път проправят,

но това дали ще ни вразуми?

 

В книги мъдрия отрупан седи и чете

как за царска корона всеки се бори.

Еми, буря идва - невежите ще помете

и тогава никой с никого няма да се мери.

 

 

© Денис Халил Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ирина е права - уроци са това. Животът си върви, светът е във вашите ръце (и умове). Радвам ти се!
  • Благодаря много за прекрасните коментари и поучителни идеи.
  • Малък си и е възхитително, че твориш, но аз ще ти говоря като на голям.
    Няма злоба, няма омраза, няма вечен мрак, няма безпътица, няма невежи, няма генерали, нито мЕнерали. Има израстване. Светът е шарена черга и това е. Просто и лъчисто като сапунен балон.
  • Възхитена съм! Още си толкова малък, а мислиш по такъв изумителен начин! Браво!
Предложения
: ??:??