12 февр. 2022 г., 18:13  

Поезия, любов и вино 

  Поэзия
644 3 15

Ще се напия с вино до откат,
тъй нужна ми е за ума забрава.
Превратностите в пошлия ни свят
единствено във чашата се давят.

А после, окрилен в полунесвяст,
ще се огледам за една „принцеса“.
За да се впия с цялата си страст
в „душата ѝ" – на двама ще хареса!

Така ли днес изглежда любовта?!
О, моля ви, не ме привлича скромност.
Прочетох „Сто години самота“
и преживях ги, за да се опомня.

А с утрото на лепкав махмурлук
събуждам се в безмерно дива жадност.
Откъсвам лист, подканващия звук
ме хвърля в поетична необятност!

 

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??