17 февр. 2023 г., 07:49

Поезията е триумф 

  Поэзия
514 1 1

ПОЕЗИЯТА Е ТРИУМФ

 

... понякога и моето перо върху листа проскърцва тъй фалшиво! –

и римите ги ръсвам на ангро – пилея си ги като дим през кривол,

не зная до кого ще стигнат те, дали изобщо някой ще им вярва? –

и аз съм дълго лъгано дете – и затова ги грача! – черен гарван,

дали ви ги опастрих, аз не знам – таих си ги в светулкови коруби,

 

в Поезията – моят Божи храм, душата ми за цял живот се влюби,

по изгрев паля късата си свещ и Господу се моля: – Боже, мили!

да не изгарям като в адска пещ в хореи, амфибрахии и дактили.

Това го няма в тъпия newsroom, ще ви го кажа с бългаското слово.

Поезията е велик триумф! – на простичкия наш човешки говор.

 

10 февруарий 2023 г.

гр. Варна, 21, 50 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??