Безпомощно дете,
безопитна младост,
озаряващо слънце - живот!
Време няма,
почивка не стига,
на чай отново ще те срещна аз!
Влакове пътуват,
самолетите летят,
ако така позволим
годините да си отидат,
в безпомощност и безопит
остарява си човек!
Безкомпромисен живот -
може ли така?
Погледни очите си без страх,
с години затворен си в кръг!
Позволи на времето да стори
туй, що душата иска!
Макар без опит,
пак да бъдем двама
в подходящо време,
на място точно,
слънцето да ни озари
за нов живот.
© Елис Все права защищены