(стих по картина на Ричард Блънт)
Отиваш си. Не те ударих. Знам.
Убих те с няколкото тежки думи.
Сега ми се мълчи. Като във храм.
А там камбаната звъни при бури.
И този бряг е грешният олтар.
Молитва с много мъка се изрича.
Не чакам прошка. Ярост и кошмар…
У мен мъжът от болка коленичи.
Прогнозата е мощен ураган…
Не чакам сън… Защото е мъртвешки
Отиваш си. Не те ударих. Знам.
Убих те с няколкото думи тежки.
Жени Иванова
© Jasmin Все права защищены