5 мар. 2008 г., 14:28

Погубена любов 

  Поэзия » Любовная
1011 0 2
На хартия всичко лесно се изказва,
а колко трудно е очи в очи...
Листът бял с лекота приказва,
а човек срещу човека мълчи.

Тогава диалогът труден става.
Причиняват се терзания сърдечни,
а хората се отчуждават
и чувстват се непознати и далечни.

И спомен ги връхлита в късен час,
как дори във тъмна нощ навън,
някога щастливи са били
и на яве и на сън.

А сега онези клетви вечни
за вярност и любов до гроб
им се струват тъй далечни,
както първата любов.

© Емилия Трайкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??