15 февр. 2014 г., 19:19  

Поиска да те нарисувам 

  Поэзия
847 0 7

ПОИСКА  ДА ТЕ НАРИСУВАМ

Започвам от очите ти. Къде са?
Очите ти защо ли не намирам?
Ах, тази бяла, призрачна завеса...
Разпятието древно ли прозира?

Или в олтар за смешни велзевули
се криеш. И какво да нарисувам?
От взиране очите си изгубих.
Опитвам се, но малко се страхувам.

Във щрихи те побрах, във пълнолуние,
море, пътека, сън... А сетне вятър...
И в баграта на моето безумие...
Получи се почти декор в театър.

Но как да нарисувам точно оня стих,
където страшно исках да ме има.
Талант не ми достигна. И не стигна ти...
Не съм художник твой. Нито любима...

© Алина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??