20 сент. 2007 г., 00:51

Поискай... 

  Поэзия
847 0 14
Поискай  да съм нежна и смирена
- с най-кротката усмивка във очите
и аз ще сътворя за теб вселена,
която от мечти ще е съшита...

Поискай да съм горска самодива
- загадъчна и вечно непокорна,
която със коси да те обвива
и да целува с нежност животворна.

... И аз ще се превърна в сън омаен,
от който сетивата ти да гръмнат...
Ще те покрия с аромата си ухаен,
докато всичките звезди не съмнат...

Поискай да съм крайно нелогична
- покорна в ярост, в нежността си дива
и всеки миг ще бъда тъй различна,
че от страстта кръвта ти да изстива...

Поискай... И ще бъда все такава,
каквато искаш, за да бъда твоя...
Днес съм пламтяща огнена жарава,
а утре... може би, ще съм пороя...

© Магдалена Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??