15 апр. 2020 г., 23:13

Покажи! 

  Поэзия
454 1 0

Пролет, покажи се в прелестта си

от цветя, и мирис, и обнова,

от роса, която да поръси

с обич и която обетова!

 

Пролет, покажи се в прелестта си

от бучащи руйни водопади! -

Теб светът за Видело избра си -

луди! за да са сърца... и млади!

 

...........................................................

 

Пролет, покажи нетленността си,

пищността си и небесността си!

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??