За теб, доскоро, много аз не знаех.
За теб и твойта личност властна.
За теб - човек, министър-председател.
За теб - човек от село, както аз.
Живот едничък ти живял си -
живот и беден, и богат.
Живот със мъдри мисли
и живот не напразно изживян!
И добър поет си бил,
не само мъж отличен на честта.
Пред теб, поете, свалям шапка
и кланям своята глава.
Възхищавам ти се много!
На теб, училищен патрон.
Юбилея твой, празнуваме отново
и венци поднасяме. Поклон!
На Цанко Церковски
140 години от рождението
на един велик Българин!
© Ива Веселинова Все права защищены