Oct 14, 2009, 12:06 AM

Поклон! На Церковски 

  Poetry » Other
597 0 3

За теб, доскоро, много аз не знаех.

За теб и твойта личност властна.

За теб - човек, министър-председател.

За теб - човек от село, както аз.

 

Живот едничък ти живял си -

живот и беден, и богат.

Живот със мъдри мисли

и живот не напразно изживян!

 

И добър поет си бил,

не само мъж отличен на честта.

Пред теб, поете, свалям шапка

и кланям своята глава.

 

Възхищавам ти се много!

На теб, училищен патрон.

Юбилея твой, празнуваме отново

и венци поднасяме. Поклон!

 

 

                                                     На Цанко Церковски

                                                     140 години от рождението

на един велик Българин!

© Ива Веселинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??