Поклонник
Не се покланям аз на нищо чуждо,
че имаме си ние хубава родна страна.
Искам си нашето друго не ми е нужно,
горд българин съм с вдигната глава.
А някои се покланят на други страни,
забравили са те своята родна страна.
Отричат и хулят те братята си българи,
забравили за миналото, забравили рода.
А може би и неслучайно е това,
готови са на всички за облаги и пари.
Те биха продали родна майка и баща,
а децата им ги гледат и подражават уви!
Покланям се аз единствено пред Бога,
прекръствам се и навеждам своята глава.
Това е истината, без него аз не мога,
благодаря му за дарбата да пиша слова!
© Валентин Миленов Все права защищены