23 февр. 2021 г., 10:08  

Поклонникът на твоята душа 

  Поэзия » Любовная, Строгие формы
793 0 12

И как ме гледат - две очи маслини...

Със взор кафяв опиват и съм в плен.

Коса разпускаш като чер сатен,

погалват раменете ти коприни.

 

А устните, най- сладките малини,

дъхтят с усмивката на благ рефрен.

Ти цялата си белота... Свещен -

герданът ти е, сплетен от рубини.

 

Изваяна от нежността- сияеш...

Извивките ти финни палят плам.

Бъди за мене чудодеен храм.

 

И вярвам в теб... и искам да познаеш

поклонникът на твоята душа,

мечтата силна в мен да задържа.

 

Олтарът ти обсипвам, за да знаеш,

със чувствата си мили час по час...

Аз обич имам... друго нямам аз.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??