15 июн. 2008 г., 14:19

Полет 

  Поэзия » Другая
489 0 2

Пердето болно-жълто се отдръпна леко.
И хоризонти нови засияха.
Прескочи през прозореца момчето.
Полетя нагоре.
Сякаш чакаше го родна стряха...

 

Зареяно в облаците интересни,
пееше момчето и жадуваше. Игра!
Мисли се бунтуваха, искряха там, в небето,
облаците го приканваха сега...

 

Отлиташе натам момчето.
Щастливо от неземната съдба.
Щастливо?! Беше рядкост. За което -
усмихваше се иронично то сега.

 

Замина си момчето.
Ронеха се майчински сълзи.
Умря.

 

А беше слънчево.
Усмихваше се от небето.
И бе щастливо - че летя.

© Ани Ракова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??