6 янв. 2021 г., 21:51  

Политическа лодка 

  Поэзия » Гражданская
441 3 5

ПОЛИТИЧЕСКА ЛОДКА

(хумор и сатира - песен)

Богданова Величка - Литатру

 

Няма вирусът корона!

Туй правителство ни лъже.

Хай, да грабнеме икона

и ковчег да вържем с вЪже.

Да го теглиме, въртиме,

там, на жълтите павета

и понеже ще сме трима –

в хор да плашим Бойко. Ето!

Ето, Бойко, виж ковчега.

Не за нас сме го сковали.

Мирни хора от нас бегат,

щом сме смели, люти хали.

Тук, на жълтите павета

„ние колим, ние бесим”.

Със яйцата цело лето

целим герба и си кесим.

На идеите ти, Бойко,

генералските нашивки –

плюе нашата челна тройка.

Пума ни е за *завивка.

Казват, че сме хулигани.

Е, било е нявга, лани.

Вече сме специална тройка –

политици. А, бе, мани!

Пее триото ни морно:

Долу, Бойко, долу, долу!

Ще те гътнеме от столо.

Ще ти седнем на престоло.

 

Някой викна силно: - Хора,

искаме си бате Бойко!

Ехото отвърна стилно:

- Горе, Бойко, горе, горе!

 

Ала тук не свършва всичко.

Триото специално - блее,

блее, блее, блее, блее,

а си мисли, че ни пее.

Няколко юнаци тежки

с триото шушукат нежно.

След което много жежко

се развихриха метежно:

наизвадиха павета,

цепеници и дървета…

- „Юруш, някой се изкряска”.

Да изплашим Бойко. Стряскай!

 

А пък Бойко рече стилно:

- Прави са си. Нека стряскат.

 

Чуло- недочуло – милно

ехото му изклюкарства:

- Водка мляскат, после стряскат,

водка мляскат, мляскат, мляскат…

Пума им налива водка

и юмруците им вдига,

вдига, вдига, вдига, вдига,

а те стряскат, стряскат, стряскат…

 

Бойко се усмихна кротко,

(той си е великодушен):

- Партиите са във лодка –

три на борда, шест през борда…

 

Ехото отвърна хитро:

- 3 на борда, ти на борда,

ти на борда, пак на борда,

ти на борда, все на борда.

 

Литатру

© Величка Богданова - Литатру Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Харесах!!, Смеем се! Защото ни харесва стиха.. А той дали ще ни хареса смеха! Малко е опасно! Пак ще сме на дясно! И във лево нещо е сменено! Таз позиция странна стана и тя срамна!
    Добре ги редиш! Дано го прочете бат Бойко! И да си отива Бойко. Ура!
  • "Юруууш!" Хай да се посмеем! Партиите нека блеят... Влади, стихове си лей, много дълго, ти, живей...
  • Успя да ме разсмееш от сърце! Много ми хареса. Поздравления!
  • Добре го каза, Мислителю!
    Но може и така: "За някои тАка, а за други - вАка
  • Както има един лаф, смях през избити зъби...
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??