7 июл. 2022 г., 20:09

Политическо размишление 

  Поэзия
188 0 3

Поредна политическа находка,

поредна политическа украса,

държавата ни е пробита лодка

и кой ли, как ли не ли ни го каза.

 

И смесват и роли, и артисти,

а трупата е алчна и бездарна,

народът чака роля на статиста,

но ролята да блее е коварна.

 

Макрон реши и нареди кадрила

връз лютата ти македонска рана,

предадоха те пак, родино мила,

отляво и отдясно, кой те брани?

 

Героите въздишат в гроба тихо,

предатели те тачат безгранично,

зад твоето величие се скриха,

в лъжите те обичат титанично.

 

Позорът го напудриха и кротко

се вмъкнаха в невинни нови кожи

на тревопасни с тигрова походка

държавата готови да разложат.

 

 

 

 

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Такава ни е реалността, Тони. Благодаря, че си тук.
    Благодаря за хубавите думи, Таня. Живеем в трудно време, управлявани от шайка предатели в ляво и в дясно.
  • Истинско!
    Харесва ми как пишеш!
  • "Смешен плач"
Предложения
: ??:??