14 апр. 2021 г., 07:48

Политици 

  Поэзия » Гражданская
261 1 0

Марионетки в кожи на герои,

майстори на камуфлажа.

Обградени от тълпа копои,

крачат гордо по паважа.

 

Преобличат простичката истина 

в лъжливи дизайнерски доспехи.

Паметта ни често бива чистена,

провали се представят за успехи.

 

И пак с усмивка ги избираме,

усмихват се и те през зъби.

Дружно реколтата посяваме,

милионери никнат като гъби.

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??