Apr 14, 2021, 7:48 AM

Политици 

  Poetry » Civilian
258 1 0

Марионетки в кожи на герои,

майстори на камуфлажа.

Обградени от тълпа копои,

крачат гордо по паважа.

 

Преобличат простичката истина 

в лъжливи дизайнерски доспехи.

Паметта ни често бива чистена,

провали се представят за успехи.

 

И пак с усмивка ги избираме,

усмихват се и те през зъби.

Дружно реколтата посяваме,

милионери никнат като гъби.

© Петър Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??