2 июл. 2012 г., 15:11

Помолих 

  Поэзия
469 0 0

Молба към слънцето отправих

за тебе да изгрява всеки ден,

със златистите ръце да те погали,

да те целуне вместо мен.

Помолих птиците за теб да пеят

най-нежната и романтична песен,

очите ти от щастие да греят

и радост да вали в сърцето.

 

Помолих и вековните дървета

със клони да те милват по лицето,

да избродират името ми

върху кожата така копринена и мека.

 

И вятъра южняшки аз помолих

при теб да бъде вечерта,

в косите ти венец да сплита

от най-чудни, приказни цветя.

Помолих тях, сега и тебе моля

усмивчица едничка да ми подариш,

сърцето си ти давам, даже и покоя,

красивите си и блажени дни.

© Любка Момчилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??