17 июн. 2016 г., 10:58

Понякога 

  Поэзия » Другая
268 0 2

Понякога
доброто ми се изплъзва
като дете,
което изведнъж 
се почувства обидено.
Тропва с краче
и хуква през улицата 
да пресича
напряко 
между колите.
Спирачки свистят.
Клаксони...
"Хей, пикльо,
качвай се 
на тротоара,
че ще ти скъсам
ушите!" -
подвикват му.
Горчиви сълзи 
по бузката.
Стиснати зъбки.
Челцето набръчкано...
"Ще видите!
Като си отида от вас,
ще видите!..."

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ако избяга Доброто
    кой ще се бори със Злото
    като дете нека го пазим
    иначе тежко ще си патим.
    Поздрав1
  • Нищо няма да видим! За съжаление!
Предложения
: ??:??