28 сент. 2020 г., 09:08

Понякога ни струва 

  Поэзия » Любовная
270 6 6

Преплувам ли в очите ти студа,

измия ли на залеза лицето,

какво да искам, всичко си си дал –

безцеремонно, ценно, незаето.

 

Не беше сън, небето нощ рида́,

с отдадена по голи клони есен.

Извадих от окото си греда

и те видях свободен, аз – спасена.

 

На север зимата налива гръд,

но жеравите още се целуват,

с крилете си ни махат за из път –

понякога любовите си струват.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??