3 июн. 2016 г., 07:54

Понякога се връщам във съня 

  Поэзия
433 0 1

Понякога се връщам във съня-

градините на детството ухаят,

сподиря ме със огнен смях деня,

ръцете му възторжени ме галят.

 

Откривам извора на радостта,

от който черпех с малките си длани

и една загубена следа

от мигове в игрите изживяни.

 

Минава като полъх покрай мен

погледът на младо лято

и онзи странен вятър прероден

в полето на мечти богато.

 

Завръщам се понякога така,

с крачета боси тичам под върбите

и ме омайва бързаща река

като дъга извита във върбите.

 

Живка Юрукова

 

 

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??