24 апр. 2013 г., 15:09

Понякога съм... 

  Поэзия » Другая
419 0 1

                   ПОНЯКОГА   СЪМ...

 

Аз бях разцъфнала градина,

но съдбовна буря я помете.

Тя превърна я в пустиня.

Сега във мен живеят двете.

 

Понякога съм цвете диво!

Ароматно и прекрасно.

Понякога съм утро сиво!

Мрачно и ужасно.

 

Понякога съм зеленото поле!

Галено от слънчеви лъчи.

Понякога съм бурното море!

Което шумно си мълчи.

 

Понякога съм летен ден!

Възпян във птича песен.

Понякога съм славей в плен!

Със живот нелесен!

 

Понякога съм ручей горски!

Който тихо ромоли.

Газен от краката хорски!

Обновен, когато завали.

 

Аз съм пълнотата – празнотата!

Аз съм радостта  и  мъката!

Аз съм красотата – грозотата!

Аз съм срещата – разлъката!

 

Аз съм розата червена!

Окичена с хиляди бодли.

С  глава непреклонена!

От допира ù винаги боли!

© Иванка Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Aми това е телеца!И мен ме боде от 39 години, но вече не боли!Преклоних глава и се преместих в "откровенията"!
Предложения
: ??:??