16 мар. 2014 г., 19:00

Пораснало момиче 

  Поэзия » Другая
574 0 6

     Пораснало момиче

 

   Днес те видях лъчезарна,

   с грейнали денем звезди,

   аз толкова много обичам

   вълшебните детски очи.

   Скоро в теб ще се влюби

   момчето с луда глава

   и моята гордост едва ли

   ще спре натежала сълза.

   Нашата къща без ехото

   на палави боси крачета,

   думи невинни изказани,

   дето ми бяха утеха.

   В твоето царство на хаоса

   е нов господар тишината,

   изсъхнаха вече боите,

   дето рисува дъгата.

 

   Не жаля за дните отминали,

   кален съм в житейски борби,

   затуй че съм жертва на времето,

   улавям го в мойте коси.

   Копнежите мои не стихват

   и раждат се нови мечти,

   но жалко, от пътя ми даден

   по-малко остава нали?

 

   За тебе съм някак спокоен,

   ще имаш щастлива съдба,

   от моята обич ще вземе

   момчето с луда глава.

 

© Савар Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??