22 июл. 2008 г., 10:59

Поредната маска 

  Поэзия » Другая
649 0 1
 

Слагам поредната си маска

и отпивам от виното горчиво.

Чужди устни, чужда ласка,

така красиво, но фалшиво.

 

А поредната свещ догаря,

пламъкът  й се слива с пепелта,

мъката отвътре ме изгаря,

а страхът преминава в самота.

 

Хилядите звезди по небето

осветяват пътя към нечие сърце,

но бурните вълни на морето

оставиха го без лице.

 

Безпаметна аз тръгвам в мрака,

под звездния небосвод, сама,

но знам - едно лице самотно там ме чака

и аз към него не  ще спирам  да вървя...

© Вили Мотовили Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??