"Хляб и зрелища" - добре звучи...
"Ръце празни, но пълни очи..."
С това отвръщаме на древната сентенция
(все пак сме си... балканска ентелигенция...)
Идеални сме и щракаме със пръсти
а дядо Господ гледа... и се кръсти...
Може да не сме добре с пари, имоти,
но сме първи с евро-мафиоти
и всеки делник, пък и празник
пъчиме се с европейски... задник...
Гледаме сапуни и сеири,
пиеме сълзи, ракии, бири,
мааме храни с изтекла годност
а говорим... че сме пълни с чест и гордост...
Първи сме в редиците на стачката,
стига да ни води само... пачката..
Стискаме ядосани юмрука,
а па секи идва и ни вика "Кво ви пука"
Важното е там във телевизията,
да върви канала с порновизията
и певици с пищни данни
гледайки, забравяме, че бедни сме и гладни...
А историята ни зад нас е и ни бута,
па ние я продаваме... за мъничко валута...
Живеем кат в купон луд, щур,
нищо, че ни помпат... тур след тур...
Избори народни и свободни,
политици мазни и негодни -
Важна е трапезата, кебапа,
че народът свикнал е... да лапа...
Ех, че е идилия и песен,
ех, живота ни е тъй чудесен,
порно на екрана и на живо,
пълен съм със щастие... и пиво...
И сега излегнат на дивана
слушам класиката? - "Ах банана"...,
може да съм социално слаб,
но се храня... с ПОРНОзърнест хляб...
23.05.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены