23.06.2015 г., 21:38 ч.

Порнозърнест хляб 

  Поезия » Пародии
761 1 0

"Хляб и зрелища" - добре звучи...

"Ръце празни, но пълни очи..."

 

С това отвръщаме на древната сентенция

(все пак сме си... балканска ентелигенция...)

Идеални сме и щракаме със пръсти

а дядо Господ гледа... и се кръсти...

 

Може да не сме добре с пари, имоти,

но сме първи с евро-мафиоти

и всеки делник, пък и празник

пъчиме се с европейски... задник...

 

Гледаме сапуни и сеири,

пиеме сълзи, ракии, бири,

мааме храни с изтекла годност

а говорим... че сме пълни с чест и гордост...

 

Първи сме в редиците на стачката,

стига да ни води само... пачката..

Стискаме ядосани юмрука,

а па секи идва и ни вика "Кво ви пука"

 

Важното е там във телевизията,

да върви канала с порновизията

и певици с пищни данни

гледайки, забравяме, че бедни сме и гладни...

 

А историята ни зад нас е и ни бута,

па ние я продаваме... за мъничко валута...

Живеем кат в купон луд, щур,

нищо, че ни помпат... тур след тур...

 

Избори народни и свободни,

политици мазни и негодни -

Важна е трапезата, кебапа,

че народът свикнал е... да лапа...

 

Ех, че е идилия и песен,

ех, живота ни е тъй чудесен,

порно на екрана и на живо,

пълен съм със щастие... и пиво...

 

И сега излегнат на дивана

слушам класиката? - "Ах банана"...,

може да съм социално слаб,

но се храня... с ПОРНОзърнест хляб...

 

23.05.2014.

 

Георги Каменов

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??