13 апр. 2008 г., 09:20

Портрет 

  Поэзия
649 0 10
 

Един човек лежи в прахта.

Един човек е рано мъртъв.

И дъждовете рано спрели...

Един човек в калта лежи.

А тази кал е минало - различно -

в една любов се крие всичко -

една любов е здрава, само

когато силна е калта.

Не искам в старите тетрадки

(понякога си ги забравяме),

да пише, някой си умрял е,

а да напишем долу датата.

Защото датата е важна -

като рождението -

важна,

като заглавието -

Главна,

като човека...

- Обесете го!

И колкото и да кривя портрета

на онзи, с дългите мустаци,

мустаците не се скъсяват,

портретът му не става цветен.

Забравен е! - Така ще бъде -

Поезията ерозирала до толкоз,

че снимки хвърляме в канала,

(мустаците им непостригали...)

Един човек лежи в прахта.

Един човек,

отрано мъртъв.

Напразно чакаме деня,

във който ще възкликнем:

„Не е мъртъв!"

© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??