Рисувал
художник момиче
красиво
като клонка от бреза,
тя позирала
нежна, щастлива,
а той
рисувал с много тъга.
Че тази хубост
чиста, неземна,
за жалост,
някога ще отлети,
дори
и красотата е тленна,
жива е
само в нежни мечти.
Рисувал
с тъга във душата,
съхранил
красотата за нас,
от портрета
ме гледа момиче
красиво
като клонка от бреза.
© Магдалена Костадинова Все права защищены
Само тази, която се вижда с очите. Поздрави за красивата картина!