8 нояб. 2021 г., 12:39

Портрет на Старата Дама 

  Поэзия
407 0 2

В прашния ъгъл
на Старата Дама
отивам.
Дето мъглите
със шаловете завиват
къщи,
подстригани паркове,
пищни хотели.
Цветни  табелки,
указват
къде да намериш
място за паркинг.
Гаров часовник

сбира под кулата

дрога,

цигари,

разбойници,

негри,

туристи,
арабки,

с малки дечица,

пъстри забрадки,

буйни бради

и плешивци...

Има ги даже

и нашите

български турци.

Плътно гъмжило

сред какафонията

от звуци -

пъплят редиците,

сякаш мравуняк изпуснат.

 

Старата Дама Европа

изсмуква ги с устни.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??