26 сент. 2017 г., 01:21

Португалия 

  Поэзия » Другая
518 2 13

Може би някъде, някога 
в тази страна съм била.
Утрини златни надбягвала
с бели вълни по брега.
Звездните нощи обичала,
вятърът с мирис на нар,
а в окена заплитала,
нежни дантели от фар.
Скитала в тесните улици,
от калдъръм и цветя,
фадо съм пяла по кръчмите,
с плачещи струни в ръка.
Може би някога, някъде...
по я открих и сега,
тази страна, Португалия,
вплете се в мойта душа.

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??