12 апр. 2014 г., 23:49

Послание 

  Поэзия » Философская
345 0 0

 

Послание


Коя чудодейна ръка сътвори

тоя свят от звезди, пустота, светлина?

Кой в бездънния Космос все бди?

Кой живота дари с топлина? 

 

Уви, не ще го нивга никой узнае,

но знаем последната негова дума,

с която наследника свой той вещае:

"Навеки и всичко дарявам на Разума!"

 

Добре, чуй това, безумни човече,

за тебе е този свят сътворен,

опознай го добре и ще стигнеш далече, 

но първо трябва да станеш Разумен!

 

В. В.

 

1978

Земя

© Валентин Великов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??