Послание
Коя чудодейна ръка сътвори
тоя свят от звезди, пустота, светлина?
Кой в бездънния Космос все бди?
Кой живота дари с топлина?
Уви, не ще го нивга никой узнае,
но знаем последната негова дума,
с която наследника свой той вещае:
"Навеки и всичко дарявам на Разума!"
Добре, чуй това, безумни човече,
за тебе е този свят сътворен,
опознай го добре и ще стигнеш далече,
но първо трябва да станеш Разумен!
В. В.
1978
Земя
© Валентин Великов Всички права запазени