Ако са ти отнели всичко
и ако във гърдите ти е тежко,
в сетен полет, като птичка,
с криле изтривай бремето човешко.
Ако въздухът не ти достига
и мрак очите ти покрий,
запей ти песен със последна сила,
звукът и нежен мрака ще изтрий.
Затуй не спирай никога да пееш
и полета на птиците пази,
така единствено ще оцелееш
без болка, мъка и сълзи.
© Гинка Любенова Косева Все права защищены
поздравления!