Чифт очи ще те пронижат,
отляво, в памучно мекото на твоята душа,
в прозрачността на тълпата ще те намират,
безгласно тихо с острие-чувството за вина,
бездушността ти те безжалостно раздират,
проправят си път през слоеве,напластена сивота
най-навътре, до истинското ти аз, ще достигнат,
приготви се за неизбежната съдба.
Чифт очи ще те пронижат,
а ти ще си бетон, облъчен от радиовълна.
Чифт очи ще те пронижат,
оглеждай се, тръпни, очаквай очите на сърна,
ролите незнайно как съдбовно се преобръщат,
хищникът ще влезе в клопката на моралната игра,
дулото им необезопасените ти места ще намират,
параноично ще те гъделичкат по дължината на гърба,
като игли по тялото ти дълбоко ще пробиват,
неизбежно е да бягаш, ще се парализираш от страха.
Чифт очи ще те пронижат,
ще те изправят пред трибунал, в търсене на справедливостта.
Чифт очи ще те пронижат,
за да ти припомнят,
че премълчаването взима формата на лъжа,
а бездействието се трансформира във вина.
Чифт очи ще те пронижат,
за да ти припомнят
за празнотата на думите ти
и неспазването на обещанията.
Чифт очи ще те пронижат
и знай, че моите ще са
© Недописана Все права защищены