2 окт. 2007 г., 13:56

Последна молба 

  Поэзия
1182 0 6
Последна молба

Страх, сълзи, мрак и тревога,
болка, скръб, вина и тъга...
Защо за теб да спра да мисля не мога,
защо продължавам така?

Мечтаех за тебе денем и нощем,
мечтаех да те срещна и докосна;
и когато случи се това,
просто се сбъдна една наивна мечта.

Тя бе смисълът на живота ми,
това, за което бях се борила,
а ти я изтръгна от сърцето ми,
отне ми всичко, за което бях се молила!

Бях твоя само отначало,
после осъзнах какво ми костваш ти.
Реших да продължа да мечтая
вместо да живея с теб, но без мечти!

Затова те оставих самичък,
защото несъзнателно ме нарани.
Болката ми силна е - не го отричам,
но аз съм виновна - недей се вини!

Не страдам за себе си - ще се справя,
за тебе много ме е жал сега.
Обичах те - няма да те забравя,
но ти забрави ме - това е последна молба!
                                        Сбогом завинаги!

© Теди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??