15 мар. 2017 г., 16:47

Последната ми дума 

  Поэзия » Свободный стих
743 3 8

Последната ми дума е Мълчание.

А последния ми изстрел - точен.

Колелото се върти (за наказание).

Празното е винаги високо.

 

Търсих две очи,(да се сбогуваме),

Защото знаех - ще ги няма вече.

Не ги открих. И "Всичко хубаво!"

Никой от нас не изрече...

 

Празнотата ми преля. И се удавих,

В мига, когато паднах от високо.

В двете си ръце държах светкавици,

Но не исках с тях ,да паля огън.

 

Не потърсих вече, никога очите.

Ако съм птица - ще умра сама!

Живее нещо, докато се вижда.

(Паднах от сърцето на скала).

 

И олекнах, някъде... Със сто години.

Започнаха да ми растат крила.

И на прах да стана - ще ме има!

Там... Високо! В празнотата.

 

 

© Andriana Valkanova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??