Колко мляко има в Млечния път?
Колко са снежинките в една вихрушка?
Колко време мъртвите спят?
Справедливостта тържествува ли с пушка?
Плуват ли рибки в тоалетна чиния?
Колко лед побира едно сърце?
Прасето радва ли се на помия?
Жената в живота си има, колко мъже?
Капанът за мишки ловИ ли и хора?
Пингвинът завижда ли на всички летящи?
Вечният двигател дали чувства умора?
Защо всеки гол няма гащи?
*****
Мисъл вкарай, бъди философ,
не оставяй въпроси без отговор.
Между другото, Бог е любов,
но ти защо с дявола имаш договор?
14.12.2020
© Георги Каменов Все права защищены