Aug 12, 2022, 8:40 AM

Последният е най-важен 

  Poetry » Phylosophy, Other
262 2 7

 

Колко мляко има в Млечния път?

Колко са снежинките в една вихрушка?

Колко време мъртвите спят?

Справедливостта тържествува ли с пушка?

 

Плуват ли рибки в тоалетна чиния?

Колко лед побира едно сърце?

Прасето радва ли се на помия?

Жената в живота си има, колко мъже?

 

Капанът за мишки ловИ ли и хора?

Пингвинът завижда ли на всички летящи?

Вечният двигател дали чувства умора?

Защо всеки гол няма гащи?

*****

Мисъл вкарай, бъди философ,

не оставяй въпроси без отговор.

Между другото, Бог е любов,

но ти защо с дявола имаш договор?

 

14.12.2020

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??