14 апр. 2020 г., 20:25

Последният пазач на висящото небе 

  Поэзия » Другая
540 0 0

Аз съм замръзналото поле,

аз съм нощта, под която

съня ти във старо котле,

сътворява новото лято.

Аз ще те чакам навън,

ще дишам в твоя прозорец,

заслушай се в тихия звън,

идващ нейде високо отгоре.

И тогава стани, отвори ми,

нека с лъчи ни плисне зората,

а ти прошепни моето име,

в нега потопи ми душата

и завинаги угаси ме…

 

Но не, нека мрака засвети,

унесен под пеещите ти пръсти

и авлигите нека се върнат

в сърцето ти, сякаш не е умирало...

хиляди пъти.

Когато дори слънцето си тръгне от теб,

угнетено и прашно,

ти си оставаш единственото висящо небе,

което се крепи само на моите устни.

© Marielli De Sing Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??