29 авг. 2008 г., 18:41

Постеля от есенни цветя 

  Поэзия
1901 0 6

Едно много отдавна написано стихотворение, в което опитах да предам в рими символиката на някои есенни цветя. А какво по-подходящо време да го публикувам, от сега, когато есента вече чука на вратата.



Направих си от спомени постеля,

тъках я с нежност, с топли цветове,

дарих й обич - нощем да си я поделяме,

скрих в нишките й слънце и небе.

 


Направих си от спомени постеля,

втъках във нея есенни цветя,

всяко спомен със сърцето ми споделя,

крие чудни тайни в своите листа.

 


В нежна белота е скрила хризантемата

една любов, цъфтяща във доверие,

истинска в лъчите юлски на зората,

не фалш на думи, чувства в лицемерие.

 


Циклами... тези тъй усмихнати цветя

напомнят ми за вярност неувяхваща,

за приятели добри във трудни времена,

за думи топли, обич неугасваща.

 


А ето там и далията тихо се подава,

така красиво е разперила листа.

Разказва злото как се побеждава

с достойнство твърдо и душевна красота.

 


Така изпъстрих с спомени постелята,

с красиви, живи есенни цветя.

Те пазят светлина отминала,

цъфтят в душата ми дори в снега.

© Истинска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ами остава да идем и да отворим на есента да влезе! Хубав стих!
  • Ухае много хубаво!
  • Те пазят светлина отминала,
    цъфтят в душата ми дори в снега.

    Красиво!
  • Повече от прекрасен!Дава страшно много на всички нас!
  • радвам се, че продължаваш да пишеш, пишеш прекрасно!

    (...Егати, известно време не публикувах и не се мярках много много из сайта, а днес, когато ми беше противно настроението и бях вдъхновен да напиша стихче, влизам тук и кво да видя - три - четри ника на хора които значат много за мен. Това е прекрасен сайт... )
  • Ех, че нежна постеля... красива, с топли цветове, нюанси на обич...
    Много, много ми хареса
Предложения
: ??:??