16 февр. 2023 г., 15:03

Постна зима 

  Поэзия » Другая
178 0 0

Падна сняг. И в нашата страна

ТВ-оптимизъм ни заля.

 

Журналистки, млади и всезнаещи

(нищо, че са още начинаещи),

обясняват на народа мирен,

че ни чака урожай обилен,

че снегът у нас от памтивека

предвещава пълни с плод полета ...

 

Бай Иван нагази във снега

(сняг, покрил обувките едва),

спомни си за минали години

с много сняг, за преспи и пъртини.

И пристъпвайки от крак на крак,

кротко се усмихна под мустак:

 

- Ха дано, но като гледам зимата,

май че постна ще е и годината

© Димитър Дунеловски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??