Падна сняг. И в нашата страна
ТВ-оптимизъм ни заля.
Журналистки, млади и всезнаещи
(нищо, че са още начинаещи),
обясняват на народа мирен,
че ни чака урожай обилен,
че снегът у нас от памтивека
предвещава пълни с плод полета ...
Бай Иван нагази във снега
(сняг, покрил обувките едва),
спомни си за минали години
с много сняг, за преспи и пъртини.
И пристъпвайки от крак на крак,
кротко се усмихна под мустак:
- Ха дано, но като гледам зимата,
май че постна ще е и годината
© Димитър Дунеловски Всички права запазени