24 мар. 2007 г., 10:20

ПОСВЕЩЕНИЕ 

  Поэзия
499 0 4
ПОСВЕЩЕНИЕ

/със шесто зрение/


Във погледа ти скрита
е пърхаща Вселената.
Тъй дълго скиташ се –
през пръстите изтича
избухването, сблъсъка,
Човешкото начало
и райските селения,
... и онзи див, разпален
Сервантесов дух,
посрещал непознатото
по пътя си, осеян с знаци.

Прахът от нищото
натрупва се немилостно
там, дето видения
лъстиви припалвали
са страстите.

Какво е вечност –
низ от мигове
или пък влюбена
сърдечност,
която някога
във изобилие
сме имали...

23.08.2006год.

... все повече
отколкото някога си искал

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??