За Новата година -
си тропнах сам хорце!
И с две бутилки вино
сервирах си - месце!
И седнах под елхата
през празничната нощ.
И с чаша във ръката,
и с кухненския нож
запях хайдушки песни
от Гордия - Балкан!
Че никак не е лесно
да гледаш - Вкъщи сам!
Но в утрото осъмнах
във поза - със елха!
А по пода зорко зърнах
зловонна мусака!
Засрамих се напълно,
лицето си измих...
Бельото си безмълвно
със чисто размених.
И поздрави с имейли
изпратих точно в срок.
А стомашните коктейли
полях със зелев сок!
И почнах два-три стиха,
но нещо... не успях...
Със вино пак опитах...
и набързо се улях!
Но градусът подейства
и написах кратък стих.
И за Новата година -
На вас го посветих:
- Препивайте нормално
по празничните дни...
С мезета - Максимално...
И никога... Сами!!!
© Yuri Yovev Все права защищены